ISMERD MEG ÖNMAGAD - TÁRD FEL A REJTETT KÉPESSÉGEKET

Személyi Képesség Elemzés

_Nem fogsz csalódni, tiszta, pontos, gyors_

A tesztek „Rolls Royce-a”,
egy független objektív tanácsadó,
amit igazán szeretni fogsz.

A teszt 200 kérdésből áll. Ezeket 20 kérdésből álló csoportokra osztjuk, amelyek mindegyike valamilyen jellemvonást mér. Az egy-egy jellemvonáshoz tartozó 20 kérdés véletlenszerűen van elhelyezve a 200 kérdés között. A tesztet kitöltő személy minden kérdésre igennel, nemmel, vagy talánnal válaszolhat, majd ezen válaszok összessége alapján kapjuk meg a grafikonon látható eredményt.

_Minden ember különbözik_

A legfontosabb személyiségjegyeket vizsgáljuk

A válaszok alapján kapott eredmény megmutatja a képességeket, egymáshoz való viszonyuk pedig egy személyiség térképet tár fel.

Aktivitás

%

Célratörőség

%

Bizonyosság

%

Kommunikáció

%

Felelősség

%

Boldogság

%

Helyes megítélés

%

Kiegyensúlyozottság

%

Empátia

%

Stabilitás                             

%

Minden pont fejleszthető

- A tesztben mért személyiségjegyek egyike sem "veleszületett" képességeket jelent. Ez egy fontos kérdés, mert minden pont fejleszthető, odafigyeléssel, vagy célirányos képzésesekkel emelhető az ideális szintre.
- A teszt feltárja a rejtett képességeket, megmutatja a gyengeségeket és az erősségeket is amiket meg kell tartani és hasznosítani
- A teszt értékelése konkrét személyre szabott tanácsokat tartalmaz az eredmény alapján.

Információk a tesztről

A teszt 200 kérdésből áll. Ezeket 20 kérdésből álló csoportokra osztjuk, amelyek mindegyike valamilyen jellemvonást mér. Az egy-egy jellemvonáshoz tartozó 20 kérdés véletlenszerűen van elhelyezve a 200 kérdés között. A tesztet kitöltő személy minden kérdésre igennel, nemmel, vagy talánnal válaszolhat. Ezen válaszok összessége alapján kapjuk meg az eredményt.

A teszt 10 kulcsfontosságú emberi jellemvonást vizsgál, a kapott eredményeket egy skálán mutatunk meg, ahol jól látszanak az összefüggések.

Az értékelésnél három fő szempont alapján vizsgáljuk a kapott eredményeket: 
- saját magát a személyt,
- részvételét a munkában,
- a másokkal való kapcsolatát.
Ezen három terület összefüggéseinek elemzése elég ahhoz, hogy meghatározható legyen, hogy a teszt kitöltője miként tud a munkahelyén helyt állni, milyen munkakörök a legideálisabbak a számára.
 
A jellemvonások egymáshoz való viszonyai, alkotják az alapját annak a számos más jellemzőnek, amit még elvárásként meg lehet nevezni. Például az a kérdés, hogy meg tudjuk-e mérni egy személy lojalitását, vagy vevő-központúságát, a teszt önmagában nem nevezi meg, de nagyon pontosan meg lehet határozni az értékek kombinációjából 

_Vezetők | Munkatársak | Toborzás | Munkakeresők_

Alkalmazási területek

Személyzet-kiválasztás

A HR munkatársak és a Cégvezetők imádják a tesztünket. Miért? Mert nincs zsákbamacska, nincsenek téves döntések a kiválasztási folyamat végén. Kezükbe kapnak egy személyiségtérképet. Csak azt veszik fel, aki tényleg alkalmas az adott pozícióra. Nem megérzésekre hagyatkozva, hanem tényekkel és kezelési javaslattal az új munkatársat illetően. Kevesebb kockázat, magasabb munkatárs megtartás ráta a következmény.

Meglévő Munkatársak

Vezetőként gyakran okoz problémát egy igazán jó csapat felépítése. A meglévő munkatársak személyre szabott fejlesztése menedzselése. Sok elvesztegetett energia, amikor nem a megfelelő eszközöket, képzéseket alkalmazza, rendeli meg a cég. A teszt megmutatja az egyének erősségeit és fejlesztendő területeit. De amikor csapatként vizsgáljuk a válaszokat, azt is, hogy hol és hogyan kell beavatkoznod.

Mit nyújt a kitöltőnek?

Legyen bármi is az ok: önismeret, munkahely keresés, a képesség legjobban megfelelő munkakör megtalálása?
A meglévő munkahelyen hatékonyabb munkavégzés, vagy a munkahely megtartása, netán egy kinevezés előkészítése?
A teszt sokat fog segíteni mindegyikben. Nem kell találgatni. A kitöltő képet kap önmagáról és konkrét tanácsokat, javaslatokat a jövőre nézve. Pályázatodhoz is csatolhatod, kiemelve erősségeidet.

Mit nyújt a teszt egy vezetőnek?

- Bizonyosságot az egyének képességeiről és teljesítményéről
- Konkrét menedzsment ötleteket a meglévő munkatársakhoz
- Olyan munkatársakat, akik termelnek, eredményesek 
- Objektív vezetői döntéseket a személyzeti területen 

Néhány kérdés, amelyre választ ad

Jó csapattag?
Tud döntéseket hozni?
Hogyan alkalmazkodik?
Hogyan kezeli stresszt?
Jó szervező?
Kiszámítható?
Tud ügyfeleket kezelni?
Megoldásokban gondolkodik?
Hosszú időre tervez?
Csapat játékos?
Kitartó?
Vannak előítéletei?
Vállal felelősséget?
Kreatív?
Milyen értékesítő?
Jó döntéseket hoz?

Egyszerűen elérhető

Online megrendelés

Nincs más dolgod, mint a rendelés gombra kattintani. A teszt fizető oldalára kerülsz, ahol kényelmesen megrendelheted a tesztet. Biztonságodat az OTP Simple Pay rendszere garantálja. Azonnal küldjük a visszaigazolást és a számládat is. 

Online kitöltés

Sikeres megrendelésed után elküldjük a teszt kitöltéséhez szükséges linket. Azonnal elkezdheted a kitöltést, vagy várhatsz egy számodra alkalmasabb időpontra. A teszt kitöltése nincs időkorláthoz kötve, de minimálisan 20-25 percet szánj rá. Asztali gépen, de akár telefonon is kényelmesen kitöltheted. Minden eszközre optimalizált a kérdéssor.

Online értékelés

A válaszok beérkezése után kapsz egy visszaigazolást. Elkezdjük a teszt értékelését. választásodtól függően egy részletes írásos értékelést kapsz, vagy egy Zoom találkozó keretében egy szintén részletes személyes értékelést.
Figyelem: a végleges értékelést nem bízzuk gépekre, ezért nem azonnali. max 2 munkanapon belül elkészítjük.

RENDELD MEG KEDVEZMÉNYESEN!  A teszt most 27.000 Ft helyett 21.000 Ft
Kattints a linkre, a fizetési oldalon azonnal jóvá írjuk a KEDVEZMÉNYEDET.

_ Záró gondolatként _

Mi hiszünk benned és támogatunk téged.

De kevés ha csak mi akarjuk. A siker sok esetben nem jön könnyen, nem jön egy pillanat alatt. Tenni kell érte! Mi a Célokban a Tudásban és a Befektetett energiában hiszünk. Ha elfogadod ezt a nézőpontot akkor tarts velünk és ne feledd...

A legfontosabb, hogy Te mit teszel!