Személyi Képesség Elemzés

Egy eszköz, amely precízen megmutatja a valóságot.

Személyi Képesség Elemzés Információk

Személyi Képesség Elemzés!
Egy tökéletes eszköz ahhoz, hogy kiértékelje a rejtett képességet és teljesítményt, ebből következik, hogy olyan konkrét képességeket mér, amelyek a vállalkozáson belül bizonyos munkakörökhöz szükségesek, elengedhetetlenek.

Felszínre juttat minden apróbb és komolyabb hibát és megmutat minden ragyogó oldalt. Különbözően a pszichometriai tesztektől, ez nem egy ”karakter-értékelő” teszt, hanem sokkal inkább egy képesség-analízis. Egyszerű, tiszta és logikus.

Az analízis bepillantást nyújt egy feladatra jelölt, vagy egy munkakört ellátó személy potenciális produktivitásába.

Hogyan épül fel?
A teszt 200 kérdésből áll. Ezeket 20 kérdésből álló csoportokra osztjuk, amelyek mindegyike valamilyen jellemvonást mér. Az egy-egy jellemvonáshoz tartozó 20 kérdés véletlenszerűen van elhelyezve a 200 kérdés között. A tesztet kitöltő személy minden kérdésre megadja a rá jellemző választ. Ezen válaszok összessége alapján kapjuk meg a grafikonon látható eredményt.

Mit mér a személyi képesség elemzés?
A teszt 10 kulcsfontosságú emberi tulajdonságot vizsgál. Minden jellemvonást egy -100-tól +100-ig terjedő skálán mérünk, melyek szükségszerűek egy termelékeny munkatársnál.

Három fő szempont alapján vizsgáljuk a kapott eredményeket, saját magát a személyt, részvételét a munkában, és a másokkal való kapcsolatát. Ezen három terület összefüggéseinek elemzése elég ahhoz, hogy meghatározható legyen, hogy a teszt kitöltője miként tud a munkahelyén helyt állni.

A 10 tulajdonság, amit mérünk, alkotják az alapját annak a számos más tulajdonságnak, amit még elvárásként meg lehet nevezni. Például az a kérdés, hogy meg tudjuk-e mérni egy személy lojalitását, vagy vevő-központúságát, a teszt önmagában nem nevezi meg ezeket a tulajdonságokat, de nagyon pontosan meg lehet határozni a grafikonon számos más értékek kombinációjából.

Alkalmazási területek
Személyzet-kiválasztás
Meglévő munkatársak Kezelése/átvilágítása
Vezetői képességek, erősségek
Értékesítői tulajdonságok
Felhasználási lehetőségei korlátlanok az új munkatársak felvételénél, illetve a már meg lévő munkatársak állapotának meghatározott időnként történő felmérése esetén is.

Mit nyújt a teszt
Bizonyosságot a vezetőnek az egyén képességeiről és teljesítményéről
Konkrét menedzsment ötleteket a meglévő munkatársakhoz
Olyan alkalmazottakat, akik termelnek
Objektív vezetői döntéseket a személyzet területén

Néhány kérdés, amelyre a teszt választ ad
Jó csapattag?
Jó szervező?
Hosszú ideig lesz alkalmazásban?
Tudnak-e „nehéz” döntéseket hozni?
Tud alkalmazkodni új körülményekhez?
Kiszámítható a viselkedése?
Képes ügyfeleket kezelni?
Képes kezelni a stresszt?
Tud követni egy szabályrendszert?
Képes konfliktusokat kezelni?
Fontos még ennél a tesztnél, hogy nem a helyi átlagokra, nem a területi sajátosságokra épül az értékelés.

A személyt vizsgálja és a munkával való kapcsolatát. Ezért tud nagy pontossággal helytállni a legnehezebb pozícióknál is.

 

Felejtse el a bizonytalanságot, alapozza meg jól döntésit, alkalmazzon egy teljesen objektív „tanácsadót”!

Cégvezetőként használja ezt a korszerű menedzsment eszközt, amely nem mérlegel, hanem minden helyzetben a valós képet mutatja meg Önnek!

 

Próbálja ki most Önmagán! Kedvezményes ár 14.700 Ft+áfa

Figyelem: Ez az ár cégenként maximálisan egy főre vonatkozik.

Szeretném kitölteni a tesztet: Tovább a teszt kitöltésére 

Hogyan történik a kiértékelés?
A megadott válaszok alapján elkészül a személyiség kép. A tesztértékelő ez alapján a grafikon alapján személyesen, vagy internetes konferencia beszélgetésen elmondja az értékelést. A teszt értékelése kb. 40 percet vesz igénybe.

Az értékelésen a tesztértékelő elmondja a kitöltő erősségeit, felhívja a figyelmet a hiányosságokra és konkrét gyakorlati tanácsokat ad arra, hogy milyen változásokra van szükség. Olyan gyakorlati útmutatást ad, mi fegyelemmel, türelemmel javíthatja  a személyes hatékonyságot.

Pin It on Pinterest